Mediterrán jellegû paradicsomos hal
sponsored links
Egyszerû, gyors hétköznapi ebéd. Szeretem a paradicsomos ételeket, fõként ha sok zöld fûszerrel készítem.
Mediterrán jellegû paradicsomos hal
Hozzávalók: 60 dkg tengeri hal, olívaolaj, 2 fej hagyma, 1 konzerv hámozott paradicsom, 10 dkg paradicsompüré, provancei fûszerkeverék (vagy bazsalikom, kakukkfû, oregánó), õrölt bors, só, liszt, kevés olaj, kevés cukor, 2 dl fehér bor, babérlevél.
Elkészítése: A halszeleteket kiolvasztjuk, majd sóval és borssal befûszerezzük, lisztbe forgatjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, a halszeleteket elõsütjük, majd egy tálra tesszük. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk, és a hámozott paradicsomot felszeleteljük, a paradicsompürét pedig elkeverjük a fehérborral. Olajban megfonnyasztjuk az egészet, majd hozzáadunk kevés vízzel elkavart lisztet, és a babérlevelet és a fûszerkeverékkel ízesítjük. Lassú tûzön összeforraljuk a ragut.