Mediterrán hummusz: csicserikrém aszalt paradicsommal, kapribogyóval
sponsored links
Valamiért a klasszikus hummusz nem vált kedvencemmé, hiányoltam belõle a pikáns ízeket. Most viszont feltunningoltam egy kis maradék aszalt paradicsommal, kapribogyóval és isteni tunkolós fogás lett belõle.
Mediterrán hummusz
A csicseriborsókrém alapja maga a csicseriborsó (a legjobb, ha konzerv, mert nem kell órákon át fõzni), olíva olaj, tahini (szezémkrém) és citromlé. Kerül még bele némi fokhagyma és fûszerek. Ez lehet római kömény, koriander, pirospaprika?stb. Én most ezeket a fûszereket mellõztem és aszalt paradicsommal, kapribogyóval gazdagítottam.
Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
kb. 130 ml olíva olaj
1 kiskanál tahini
fél citrom leve
4 aszalt paradicsom
1 kiskanál kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi só
Öntsük le a levet a csicseriborsóról és az összes hozzávalóval együtt turmixoljuk össze.
Az olaj mennyisége ízlés szerint változhat. Ennyi azért kell bele, hogy ne legyen száraz, de egy-két löttyintésnyit lehet még hozzáadni.
Karácsonyi készülõdés (6): Kapribogyós krumplisaláta Hegyi Barbarától
Hokkaidó tejeskalács nutellával töltve
Onigiri (japán rizsgombócok) zöldborsóval és fokhagymás szejtánnal
Pikáns májpástétom almával és aszaltszilvával
Mediterrán hummusz
A csicseriborsókrém alapja maga a csicseriborsó (a legjobb, ha konzerv, mert nem kell órákon át fõzni), olíva olaj, tahini (szezémkrém) és citromlé. Kerül még bele némi fokhagyma és fûszerek. Ez lehet római kömény, koriander, pirospaprika?stb. Én most ezeket a fûszereket mellõztem és aszalt paradicsommal, kapribogyóval gazdagítottam.
Mediterrán humusz
Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
kb. 130 ml olíva olaj
1 kiskanál tahini
fél citrom leve
4 aszalt paradicsom
1 kiskanál kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi só
Öntsük le a levet a csicseriborsóról és az összes hozzávalóval együtt turmixoljuk össze.
Az olaj mennyisége ízlés szerint változhat. Ennyi azért kell bele, hogy ne legyen száraz, de egy-két löttyintésnyit lehet még hozzáadni.
Hasonló bejegyzések:
Karácsonyi készülõdés (6): Kapribogyós krumplisaláta Hegyi Barbarától
Hokkaidó tejeskalács nutellával töltve
Onigiri (japán rizsgombócok) zöldborsóval és fokhagymás szejtánnal
Pikáns májpástétom almával és aszaltszilvával