Mediterrán fûszeres csirkemell újburgonyával
sponsored links
Ez egy roppant egyszerû, mégis nagyon finom és laktató fogás. :) Igazi nyári ízekkel teli. :) Ha nem számolom a pácolási idõt, akkor azt is mondhatnám, hogy viszonylag gyorsan el is készül. Nagyon szeretem az olyan ételeket, ahol a köret és a hús együtt sül. Nem is kell mellé más, csak egy friss saláta. Ebédre, vagy vacsorára, de nagyobb adagban készítve akár vendégváráshoz is jó választás lehet. :)
Hozzávalók 2 személyre:
1 csirkemell
40 dkg apró szemû újburgonya
2 lilahagyma
5 dkg füstölt szeletelt bacon
A páchoz:
3 gerezd fokhagyma
4 evõkanál olívaolaj
1 evõkanál balzsamecet
1 evõkanál szárított oregánó
1 evõkanál szárított bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem
só
A tálaláshoz:
olívabogyó
citromszeletek
- A pác hozzávalóit elkeverjük, majd a kész pácot elfelezzük. Egyik részével bepácoljuk a megtisztított, félbe vágott csirkemellet. Jól záródó dobozba tesszük, majd legalább 1 órát, de inkább 1 éjszakát hûtõben pihentetjük.
- A burgonyát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd ezeket összeforgatjuk a pác másik részével.
- A bacont felkockázzuk, a tepsibe szórjuk, majd elrendezzük rajta a csirkemellet és a zöldségeket.
- Alufóliával lefedjük és 180°C-ra elõmelegített sütõben 1 órát sütjük. A fóliát levéve további 10 percig pirítjuk.
- Tálaláskor olívabogyóval és citromszeletekkel díszítjük, friss salátát kínálunk mellé.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük augusztusi számában is. :)