Mediterrán fûszeres csirkemell újburgonyával

2017-08-28

sponsored links









Ez egy roppant egyszerû, mégis nagyon finom és laktató fogás. :) Igazi nyári ízekkel teli. :) Ha nem számolom a pácolási idõt, akkor azt is mondhatnám, hogy viszonylag gyorsan el is készül. Nagyon szeretem az olyan ételeket, ahol a köret és a hús együtt sül. Nem is kell mellé más, csak egy friss saláta. Ebédre, vagy vacsorára, de nagyobb adagban készítve akár vendégváráshoz is jó választás lehet. :)









Hozzávalók 2 személyre:
1 csirkemell
40 dkg apró szemû újburgonya
2 lilahagyma
5 dkg füstölt szeletelt bacon

A páchoz:
3 gerezd fokhagyma
4 evõkanál olívaolaj
1 evõkanál balzsamecet
1 evõkanál szárított oregánó
1 evõkanál szárított bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem


A tálaláshoz:
olívabogyó
citromszeletek


  1. A pác hozzávalóit elkeverjük, majd a kész pácot elfelezzük. Egyik részével bepácoljuk a megtisztított, félbe vágott csirkemellet. Jól záródó dobozba tesszük, majd legalább 1 órát, de inkább 1 éjszakát hûtõben pihentetjük. 
  2. A burgonyát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd ezeket összeforgatjuk a pác másik részével. 
  3. A bacont felkockázzuk, a tepsibe szórjuk, majd elrendezzük rajta a csirkemellet és a zöldségeket. 
  4. Alufóliával lefedjük és 180°C-ra elõmelegített sütõben 1 órát sütjük. A fóliát levéve további 10 percig pirítjuk. 
  5. Tálaláskor olívabogyóval és citromszeletekkel díszítjük, friss salátát kínálunk mellé.














A receptet megtaláljátok a Kifõztük augusztusi számában is. :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s