Mediterrán csokitorta
sponsored links
Ilyet már sütöttél!-mondta a lányom. Neeem! ? válaszoltam ? ez most Nigella.
Egész pontosan Nigellissima! Olaszországi inspirációk. A fricska benne az, hogy liszt helyett darált mandula van benne, vaj helyett pedig olívaolaj.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy épp nem volt itthon mandula, úgyhogy maradt helyette a jól bevált finom liszt.És az olívaolajnál is egy kicsit megremegett a kezem, mert salátába jobban kedvelem, de hát Nigella recept, az azért csak jó lehet! És tényleg finom is volt, bár mostanában kicsit túlettem magam csokis dolgokból. De hát már úgy is küszöbön a böjt?
150 ml olívaolaj
50 gramm kakaópor
125 ml forró víz
2 teáskanál legjobb vanília-kivonat
150 gramm õrölt mandula (vagy 125g sima liszt )
? teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
200 gramm porcukor
3 tojás
A kakaóport keverjük össze a forró vízzel.
A mandulát (vagy a lisztet) dolgozzuk össze a szódabikarbónával és a sóval.
Egy habverõvel verjük fel a tojásokat a cukorral és az olajjal. Keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a kakaót és a mandulás keveréket.
Forgassuk össze és öntsük egy 22 centis tortaformába. 170 fokra elõmelegített sütõben süssük 40-45percig.
Szedres csokitorta, the best!
Almás, diós házi kenyér mediterrán reggelihez
Fehércsoki likõr
Nosztalgiázzunk: kókuszos amerikai fánk
Egész pontosan Nigellissima! Olaszországi inspirációk. A fricska benne az, hogy liszt helyett darált mandula van benne, vaj helyett pedig olívaolaj.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy épp nem volt itthon mandula, úgyhogy maradt helyette a jól bevált finom liszt.És az olívaolajnál is egy kicsit megremegett a kezem, mert salátába jobban kedvelem, de hát Nigella recept, az azért csak jó lehet! És tényleg finom is volt, bár mostanában kicsit túlettem magam csokis dolgokból. De hát már úgy is küszöbön a böjt?
150 ml olívaolaj
50 gramm kakaópor
125 ml forró víz
2 teáskanál legjobb vanília-kivonat
150 gramm õrölt mandula (vagy 125g sima liszt )
? teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
200 gramm porcukor
3 tojás
A kakaóport keverjük össze a forró vízzel.
A mandulát (vagy a lisztet) dolgozzuk össze a szódabikarbónával és a sóval.
Egy habverõvel verjük fel a tojásokat a cukorral és az olajjal. Keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a kakaót és a mandulás keveréket.
Forgassuk össze és öntsük egy 22 centis tortaformába. 170 fokra elõmelegített sütõben süssük 40-45percig.
Hasonló bejegyzések:
Szedres csokitorta, the best!
Almás, diós házi kenyér mediterrán reggelihez
Fehércsoki likõr
Nosztalgiázzunk: kókuszos amerikai fánk