Mediterrán csirkecomb újkrumplival
sponsored links
Az én húgocskám szeret enni, talán még fõzni is, na de a konyhában állni, azt már nem! Így ma elindítom a ?kevés munkával? kategóriát (ld. a címkéknél). Nem garantálom, hogy ezek az ételek gyorsan el is készülnek, de nem kell mellettük állni és nem igényelnek hosszadalmas elõkészítést.
És ha már Dóri Görögországból olvassa a blogot, stílusosan legyen az elsõ recept mediterrán ihletésû.
Vigyázz, kész, rajt! Így már nincs kifogás!
Hozzávalók (4 személyre):
6-8 darab csirke felsõcomb (mérettõl függõen)
1 kg újkrumpli
50 dkg koktélparadicsom
30 dkg olívabogyó vegyesen (zöld, fekete, lila)
só, frissen õrölt bors
fél dl extra szûz olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem (helyettesíthetõ szárítottal)
- A combokat mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalukat, majd kend meg a bõrüket olívaolajjal és helyezd õket tûzálló tálba. 180 fokra elõmelegített sütõben, alufóliával lefedve süsd 1 órát.
- Amíg a csirke sül, vágd félbe a koktélparadicsomokat. A krumplit tisztítsd meg, majd darabold nagyobb darabokra és sózd meg.
- Az 1 óra leteltével vedd le az alufóliát a tálról és szórd a csirke köré a krumplit, a koktélparadicsomokat és az olívabogyókat.
- Tekerd fel a sütõ hõmérsékletét 230 fokra, helyezd vissza az alufóliát a sütõtálra és addig süsd, míg a csirke és a burgonya is megpuhul.
(Bizonyos idõközönként, pl. fél óránként ellenõrizd az ételt. Sütõtõl is függ, mennyi idõ alatt puhul meg minden. Nekem ez még két órát vett igénybe.) - Amikor minden megpuhult, az ételt petrezselyemmel megszórva tálald.
Forrás: Nõk Lapja Konyha 2014. május