Mediterrán csirkecomb újkrumplival

2014-06-21

sponsored links

Az én húgocskám szeret enni, talán még fõzni is, na de a konyhában állni, azt már nem! Így ma elindítom a ?kevés munkával? kategóriát (ld. a címkéknél). Nem garantálom, hogy ezek az ételek gyorsan el is készülnek, de nem kell mellettük állni és nem igényelnek hosszadalmas elõkészítést.
És ha már Dóri Görögországból olvassa a blogot, stílusosan legyen az elsõ recept mediterrán ihletésû.
Vigyázz, kész, rajt! Így már nincs kifogás!


Hozzávalók (4 személyre):
6-8 darab csirke felsõcomb (mérettõl függõen)
1 kg újkrumpli
50 dkg koktélparadicsom
30 dkg olívabogyó vegyesen (zöld, fekete, lila)
só, frissen õrölt bors
fél dl extra szûz olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem (helyettesíthetõ szárítottal)

  1. A combokat mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalukat, majd kend meg a bõrüket olívaolajjal és helyezd õket tûzálló tálba. 180 fokra elõmelegített sütõben, alufóliával lefedve süsd 1 órát.
  2. Amíg a csirke sül, vágd félbe a koktélparadicsomokat. A krumplit tisztítsd meg, majd darabold nagyobb darabokra és sózd meg.
  3. Az 1 óra leteltével vedd le az alufóliát a tálról és szórd a csirke köré a krumplit, a koktélparadicsomokat és az olívabogyókat.
  4. Tekerd fel a sütõ hõmérsékletét 230 fokra, helyezd vissza az alufóliát a sütõtálra és addig süsd, míg a csirke és a burgonya is megpuhul.
    (Bizonyos idõközönként, pl. fél óránként ellenõrizd az ételt. Sütõtõl is függ, mennyi idõ alatt puhul meg minden. Nekem ez még két órát vett igénybe.)
  5. Amikor minden megpuhult, az ételt petrezselyemmel megszórva tálald. 
Forrás: Nõk Lapja Konyha 2014. május

Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2014/06/medite...

sponsored links

Keres?s