MEDITERRÁN SERTÉSKARAJ

2017-11-26

sponsored links


Szerencsére ma már nem szezonális zöldségeket is lehet állandóan kapni, igy még a tél elején is hozzájuthatunk  a paradicsomhoz, bazsalikomhoz valamint az olajbogyóhoz bármelyik élelmiszerboltban.


Jó, hogy egy ilyen hideg, borús napon is, az elmúlt meleg nyár izeit felvonultató étel készthetünk, melynek elkészitése egyszerû , az ize pedig nagyon finom.

 


Hozzávalók:

8- 9 db sertéskaraj


bors

6 db nagyobb burgonya

3-4 paradicsom plusz megpuhult koktélparadicsomok

1 fej lilahagyma

pár szem olivabogyó

kb. 15 dkg sajt szeletelve

kakukkfû izlés szerint

3 ág bazsalikom

1 nagy gerezd fokhagyma

kevés olaj

liszt


Elkészítés: A karajt vékony szeletekre vágom, sózom-borsozom és félreteszem.
A burgonyát megtisztitom, felkarikázom és egy tûzálló tál aljára teszem, rászórom a félkarikára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, sóval borssal beizesitem. A félretett karajszeleteket lisztbe mártom és kevés olajon serpenyõben mindkét oldalukat kissé megsütöm. Az igy elõsütõtt szeleteket a tálba a burgonya tetejére halmozom Tetejére teszem a felvágott paradicsomot , az olivabogyót meghintem sóval, kakukkfûvel.
Lapra vágott sajttal és bazsalikommal fedem be, meglocsolom olajjal és alufóliával befedve már mehetnek is be a sütõbe, nagyjából 170 fokra kb. 45 percre, hogy omlósra süljenek
4o perc környékén , ha már a hús jól átpuhult, levéve az alufóliát aranylóra sütöm.


Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2017/11/medite...

sponsored links

Keres?s