MEDITERRÁN SERTÉSKARAJ
sponsored links
Szerencsére ma már nem szezonális zöldségeket is lehet állandóan kapni, igy még a tél elején is hozzájuthatunk a paradicsomhoz, bazsalikomhoz valamint az olajbogyóhoz bármelyik élelmiszerboltban.
Hozzávalók:
8- 9 db sertéskaraj
só
bors
6 db nagyobb burgonya
3-4 paradicsom plusz megpuhult koktélparadicsomok
1 fej lilahagyma
pár szem olivabogyó
kb. 15 dkg sajt szeletelve
kakukkfû izlés szerint
3 ág bazsalikom
1 nagy gerezd fokhagyma
kevés olaj
liszt
Elkészítés: A karajt vékony szeletekre vágom, sózom-borsozom és félreteszem.
A burgonyát megtisztitom, felkarikázom és egy tûzálló tál aljára teszem, rászórom a félkarikára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, sóval borssal beizesitem. A félretett karajszeleteket lisztbe mártom és kevés olajon serpenyõben mindkét oldalukat kissé megsütöm. Az igy elõsütõtt szeleteket a tálba a burgonya tetejére halmozom Tetejére teszem a felvágott paradicsomot , az olivabogyót meghintem sóval, kakukkfûvel.
Lapra vágott sajttal és bazsalikommal fedem be, meglocsolom olajjal és alufóliával befedve már mehetnek is be a sütõbe, nagyjából 170 fokra kb. 45 percre, hogy omlósra süljenek
4o perc környékén , ha már a hús jól átpuhult, levéve az alufóliát aranylóra sütöm.