MEDITERRÁN FÛSZEREZÉSÛ CUKKINI SÁRGARÉPÁS-SAJTOS RIZSÁGYBAN SERTÉSPÖRKÖLTTEL
sponsored links
Vettem egy darab friss, zsenge cukkinit, gondoltam kisütöm sütõben, szezámmagban megforgatva és elnassolgatjuk. Finom és egészséges! De köretet kívánt a sertéspörkölt, amit a szokott módon készítettem, jó sok hagymával stb. ezért gondoltam egyet és homlokegyenest megváltoztattam a cukkini sorsát, plusz esztétikai feladatot kapott, nem akárhogyan :). Isteni finom lett!!! Érdemes utánam készíteni- ízek élvezete a végeredmény :)
Hús nélkül is szívesen enném, állaga könnyû, szinte levegõs, a rizs a sajttól szinte krémes hatású, hamar megvan, csak a sütési idõt kell kibírni és rettentõen finom.
A provance-i fûszerkeverék, mint a nevében is benne van- dél-Franciaországból származik. Eredetileg. Mert én Édesanyámtól kaptam egy méretes üveggel és nagyon megszerettem. Üde, mediterrán keverék, tartalmaz kakukkfüvet, amely a francia konyha nélkülözhetetlen kelléke, tárkonyt, petrezselymet, szurokfüvet, bazsalikomot, rozmaringot, majorannát, levendulát, babért. Nemcsak illatorgia, de ízében is lehengerlõ. Jól ízesíti a zöldséges ragukat, grillezett halakhoz és húsokhoz remek. Ünnepi asztalon is üde színfolt!
Hozzávalók:
2 pohárnyi rizs
2 sárgarépa- egy lereszelve, 1 zöldséghámozóval hosszúkás leheletnyi vékony szeletekre vágva
2 db natúr kenhetõ félzsíros ömlesztett sajt 100 g ...