Mazsolás zabkeksz
sponsored links
Hozzávalók kb 16 db-hoz:
12 dkg zabpehely
8 dkg zabpehely darálva
3 ek. tej
6 dkg vaj
3 ek méz
csipet só
5 dkg mazsola
1 alma lereszelve
fahéj ízlés szerint
/nálam 2 kávéskanálnyi/
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba mértem a 12 dkg zabpelyhet, késesbetétû robotgépben ledaráltam a 8 dkg zabot és ezt is a tálba öntöm, lereszelem a megpucolt almát, felolvasztom a vajat és az összes többi hozzávalóval együtt a tálba öntöm. Alaposan összekeverem és egy evõkanál segítségével kis adagokat szedek ki a masszából, amikbõl kis pogácsákat formálok. Ezeket zsírpapírral bélelt tepsire teszem.
180C-os sütõben én 10 percig sütöttem,szeretem, ha szaftos, ezért jót tesz neki az alma és ezért sütöm csak ennyi ideig, ha valaki ropogósabban szereti, akkor 12-15 percet süsse.
Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg