Mazsolás zabkeksz
sponsored links
ismét tanácstalanul álltam hétvégén a mit süssek vasárnapi desszertnek kérdés elõtt, elkezdtem hát lapozgatni a rendelkezésemre álló sütis szakácskönyveket, amit õszintén szólva nem túl nagy gyakorisággal teszek, különben már rég szemet szúrt volna ez a finomság....most pont kapóra is jött, gyerekek is imádják, nagy sikere volt. ?
Hozzávalók:
125 g vaj
125 g nádcukor
1 tojás
100 g teljes kiõrlésû liszt
1 tk szódabikarbóna
1 kk õrölt fahéj
125 g apró szemû zabpehely
100 g mazsola
60 g mogyoró
Csipet só
Elkészítése:
A vajat a nádcukorral és a tojással habosra keverjük. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Ezt hozzáadjuk a kikevert cukros vajhoz, végül beledolgozzuk a zabpelyhet, a mazsolát és a durvára tört mogyorót. Hûtõben pihentetjük 20 percet, majd sütõpapírral bélelt tepsibe diónyi gomócokat sorakoztatunk belõle egymástól kb 3 cm távolságra, mert a gombócaink a sütõben majd szét fognak terülni. 180 fokra elõmelegített sütõben 12 percet sütjük.