Mazsolás túrókuglóf
sponsored links
Rusztikusan. :) Sok mazsolával, sok túróval, kevés liszttel, cukor nélkül.
Gyorsan készült, így nem törtem át a túrót, de ennek mi nem éreztük kárát. Aki simábbra szeretné, ne hagyja ki ezt a mûveletet. A recepthez itt találtam az alapokat, de aztán kissé átvariáltam szokás szerint.
Mazsolás túrókuglóf
-6 db tojás
-6 ek. nyírfacukor (vagy 8 ek. cukor)
-1 vaníliarúd kikapart belseje
-1 citrom ( kezeletlen!!) reszelt héja
-50 dkg túró
-2 dl tejföl
-3 ek. finomliszt
-4 ek. teljeskiõrlésû liszt
-fél csomag sütõpor
-20 dkg mazsola (ha puha, nem kell beáztatni)
A tetejére:
- ízlés szerint porcukor vagy porrá tört nyírfacukor
A hozzávalókat ebben a sorrendben kevertem össze, a mazsolát csak a végén, óvatosan forgattam bele.
A sütõt elõmelegítettem 175 fokra (légkeverés). Egy kuglófformába öntöttem a masszát ( az enyém szilikon, ennek híján vaj + liszt szükséges a formába!!).
Kb. 45 perc alatt sült készre, de félidõben vissza kellett vennem a hõt 160 fokra, ez a süti színén látszik. Tûpróba ajánlott!
Célszerû kihûteni, akkor szelhetõ szépen.
Tipp: a sok túrótól, tejföltõl, - kevés liszttõl elég szaftos tésztát kapunk, ha nem fogy el gyorsan, akkor tartsuk hûtõben!
Jó étvágyat!
Trinity