Mazsolás túrókrém kocka áfonya lekvárral - paleo

2014-07-03

sponsored links







A recept innen, régebben már megsütöttem, természetesen most átalakítva készült el, de nem paleosok próbálják ki az eredeti receptet. Nagyon finom, könnyed, légies sütemény, szósz nélkül is finom, de bátran lehet variálni.

Hozzávalók:
20 dkg totu (paleo "túró")
1 dl kókuszkrém
3 ek. puha kókuszvaj (kókuszzsír, kókuszolaj, mindegyik ugyanaz)
0,6 dl langyos mandulatej
6 tojás sárgája
5 dkg manióka liszt (szerintem tápióka is jó helyette)
csipet só
2 ek. citromlé
1 bio citrom reszelt héja (opcionális)
6 tojásfehérje
10 dkg erythritol
10 dkg mazsola
+
kb. 2,5 dl áfony lekvár

A totut a kókuszkrémmel krémesre kevertem, turmix mûködik legjobban, nem baj, ha maradnak benne kisebb szemek.  A krémesre kevert totut és kókuszvajat összekvertem, hozzácsurgattam a lnagyos  mandulatejet, majd egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikevertem, végül a sót, manióka lisztet, citromhéjat és a citromlevet is belekevertem. A tojásfehérjéket elkezdtem habbá verni, amikor félkemény volt kanalanként hozzáadtam az édesítõt és kemény habot vertem belõle. Kisebb adagokban hozzákevertem a totus masszához, óvatosan összeforgattam, végül a mazsolát is beleszórtam. A masszát egy sütõpapírral kibélelt formába öntöttem (30x22 cm) és egy nagyobb tepsibe tettem, az edény feléig felöntöttem forró vízzel. 160°C fokos elõmelegített sütõben kb. 60-70 percig kell sütni a recept szerint, az enyém 50 perc alatt megsült, ez sütõtõl függ. Rácson kihûtöttem, majd az áfony lekvárral tálaltam, nagyon finom, próbáljátok ki:)





 Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s