Mazsolás rizzsel töltött grillcsirke
sponsored links
-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 konyhakész grillcsirke (1,5-2 kg)
- 4 sárgarépa
- 4 szárzeller
- 2 dl száraz fehérbor
- só, õrölt bors
A töltelékhez:
- 10 dkg rizs
- 3 dkg mazsola (aszalt vörösáfonyát használtam)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 evõkanál olaj
- 0,5 teáskanál kurkuma
- kevés gyömbérpor
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- Elõször a rizset 3 dl vízben megfõzzük. Amikor a víz lefõtt róla, belekavarjuk a mazsolát.
- Egy serpenyõben olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, illetve a kurkumát, meg a gyömbért. A fûszeres hagymás alaphoz adjuk a mazsolás rizset, sóval, és borssal ízesítjük, majd a tojással összekavarjuk.
- A csirkét jól megmossuk, átnézzük, és az esetleges nemkívánatos részeket eltávolítjuk róla. Egy tepsibe ültetjük, melyben kényelmesen elfér, és mindenhol alaposan megsózzuk és borsozzuk. A belsejébe töltjük a rizses tölteléket, majd szorosan összekötjük.
- A sárgarépát meghámozzuk, a zellerrel együtt hasábokra vágjuk, és a csirke mellé szórjuk. Felöntjük fehérborral, alufóliával letakarjuk, majd 180 fokos sütõben kb 45-50 percig sütjük. Ekkor a fóliát eltávolítjuk, és további 15-20 percig sütjük 220 fokon, amíg szépen megpirul.
- Miután elkészült, 10 percig állni hagyjuk, ezután a riszet a belsejébõl kiszedjük, és a zöldségekkel együtt a hús mellé köretként tálaljuk.