Mazsolás kuglóf.
sponsored links
A nagymama sokszor sütött kuglófot, és annyira finom és légiesen könnyû volt a tésztája, hogy azóta sem ettem olyan finomat. Sajnos a trehányságomnak köszönhetõen nem írtam le a receptet, vagy csak nem hittem hogy egyszer majd eljön az idõ, amikor saját magamnak kell megsütnöm. Számtalanszor próbálkoztam már a kuglóf sütéssel, de azt a régi ízt azóta sem találom. Nemrégiben a Mézeskalács konyhában rábukkantam a " Békebeli mazsolás kuglóf " receptre, és rögtön el is határoztam, hogy én is megsütöm. A recept szerint a tésztába házi zsír került, így én is azzal készítettem, bízva abban hogy ez lehetett a nagymama kuglófjának is a titka. A kuglóf nagyon finomra sikerült, a tésztája könnyû, és sem a mazsolát, sem pedig a citromhéjat nem spóroltam ki belõle. Finomnak nagyon finom, így bátran merem mindenkinek ajánlani, de azért kicsit mégis más, mint az a kuglóf amelyik az emlékeimben él.
Hozzávalók 24 cm-es formához:
35 dkg liszt
4,5 dkg házi zsír
2 db tojássárgája
1,5 dkg élesztõ ...