Mazsolás-csokoládés kuglóf

2014-06-03

sponsored links

Nagyon finom kuglóf készült nálunk hétvégén. Forró kakaós tejjel ittam reggel, még mindig finom volt. Egy kis citromhéjat reszeltem bele, hogy még jobban megbolondítsam az ízeket. Vigyázat gyorsan fogy! Bár mi ketten voltunk rá, de két reggelire majdnem sikerült eltüntetnünk. :)










Mazsolás-csokoládés kuglóf
Hozzávalók:
300 g tk. tönköly búzaliszt
100 g teljes kiõrlésû zabliszt
2,5 dl langyos tej
20 g élesztõ
1 tk. cukor
50 g olvasztott vaj
1 tk. vaníliás cukor
2 ek. nyírfacukor
1/2 citrom reszelt héja
1 tk. frissen facsart citromlé

+
1 marék mazsola
1 marék csokipasztilla (60%-os étcsoki)

Tetejére:
porcukor

Elkészítés:
Az élesztõt morzsoljuk 1 dl langyos tejbe, tegyünk bele egy teáskanál cukrot és jól keverjük el, majd hagyjuk pihenni kb. 15 percig.
A felfutott élesztõt tegyük a kimért lisztekre egy tálba, adjuk hozzá a vaníliás és a nyírfacukrot. Reszeljük rá a fél citrom héját és egy kevés citromlét facsarjunk bele. A maradék tejjel gyúrjuk össze a tésztát, majd lassan adagolva hozzá az olvasztott vajat dagasszuk jól meg. A legjobb robotgéppel. Kicsit lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk. Kelesszük duplájára, majd gyúrjuk át óvatosan és nyújtsuk ki téglalap alakúra. Szórjuk meg mazsolával és a csokipasztillával, majd tekerjük fel, mint a kakaós csigát. Kivajazott kuglóf formába tegyük bele és hagyjuk duplájára kelni. Addig melegítsük elõ a sütõt 180°C-ra.
Miután megkelt, toljuk a sütõbe és 30-35 percig süssük. Amikor már a teteje szép aranybarna, akkor végezzünk tûpróbát és, ha kész akkor vegyük ki a formából és rácsra téve hagyjuk kihûlni.
Ezután hintsük meg egy kis porcukorral.










Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/06/mazso...

sponsored links

Keres?s