MAZSOLÁS TÚRÓS SÜTEMÉNY KAKAÓS LAPPAL
sponsored links
Már többször sütöttem ezt a süteményt, mutatós és nagyon-nagyon finom. A recepten annyit változtattam, hogy Ildikó mennyiségét véve alapul- emeltem a túrót fél kilóval és a cukrot csökkentettem 50 grammal. Tehát amit egy kiló túrótöltelékhez leírt én azt tettem a másfél kiló túróhoz még kevesebb cukorral.
?Ildikó Marton? receptje ? A Konyhamánia Edit módra FB oldalról, Zilah (Sãlaj County, Romania)
HOZZÁVALÓK:
500 g liszt
150 g cukor
egy csomag sütõpor
50 g kakaó
200 g sertés zsír vagy (vagy 250 g vaj)
2 egész tojás
én tettem hozzá még egy csipet sót
A kakaót elkevertem a liszttel. Kevés vízzel linzer állagú tésztát gyúrtam. Hûtõbe tettem fél órára. Egy éjszakára is ott hagyhatjuk. Két részre osztottam.
Töltelék- 1,5 kg tehéntúró (eredeti recept szerint 1 kg), 200 g (150 g-t tettem, pont jó lett) cukor, 100 g mazsola (mazsola nélkül is nagyon finom), 3 egész tojás (ha a fehérjét enyhén felverjük, még könnyedebb a túró töltelék tömege), 2-3 evõkanál búzadara, 3 csomag vaníliáscukor, egy citrom reszelt héja.
A mazsolát átválogattam, megmostam, beáztattam, majd kinyomtam a nedvességet, úgy adtam a túróhoz. A töltelékbe a cukrot csak betöltés elõtt kevertem, mert levet enged a túróval elegyítve. A citromot körömkefével átsikáltam, szárazra törölve reszeltem le a héját.
A mazsolát átválogattam, megmostam, beáztattam, majd kinyomtam a nedvességet, úgy adtam a túróhoz. A töltelékbe a cukrot csak betöltés elõtt kevertem, mert levet enged a túróval elegyítve. A citromot körömkefével átsikáltam, szárazra törölve reszeltem le a héját.
A két kakaós lap közé kerül a túrós töltelék. Az alsó lapot lisztes kézzel, tenyeremmel, a sütõpapírral bélelt tepsibe nyomkodtam, a felsõt pedig két folpack lap között méretre nyújtottam. 180 C fokra elõmelegített sütõben 35-40 perc alatt készre sütöttem.
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim