Masnitészta különleges paradicsomszósszal, bacon-nel
sponsored links
Egyszerû, gyors ebéd krémes mártással
Nemrég kaptam a Szarvasi Mozzarellától egy hatalmas dobozt tele mindenféle termékükkel. Cserébe megígértem, hogy hetente egyszer megmutatom, mit alkottam velük.
Egy roppant egyszerû tésztaétellel kezdtem, mivel a ?gyorsan valami finomat? este állt fenn.
Ricottás paradicsomos farfalle bacon-nel
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg farfalle (masnitészta)
2 ek olaj
2 nagy ek paradicsompüré
20 dkg Szarvasi ricotta
Só, bors
1 chili (elhagyható)
10 dkg bacon
Só, bors
Kb. 2 dl alaplé
10 levél bazsalikom
5 dkg parmezán forgácsokra reszelve
2 gerezd fokhagyma
A tésztát kifõzzük a csomagoláson megjelöltek szerint. Figyeljünk, hogy ne fõzzük túl! Hideg vízzel leöblítjük, az olajjal összeforgatjuk.
A bacon-t vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, átnyomjuk. Egy magas falú lábasban alacsony lángon kiolvasztjuk a bacon-t, a pörcöket kiszedjük, mehet a helyére a fokhagyma és a karikára vágott chili. Kevergetjük, mikor elég intenzív az illata, mehet hozzá a paradicsompüré és a ricotta. Addig kevergetjük, míg egynemû lesz, megsózzuk, -borsozzuk. Felöntjük annyi alaplével, hogy egy szokásos tésztaszósznál hígabbat kapjunk. Felforraljuk, kicsit besûrítjük, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot. Egy-két percig kevergetjük, megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, majd hozzáöntjük a tésztát.
Kicsit összefõzzük, elzárjuk a gázt, pár percet állni hagyjuk.
Tálaláskor néhány kanál tésztát tányérba szedünk, megszórjuk a bacon-nel, a maradék bazsalikomlevelekkel, a parmezánforgácsokkal kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nemrég kaptam a Szarvasi Mozzarellától egy hatalmas dobozt tele mindenféle termékükkel. Cserébe megígértem, hogy hetente egyszer megmutatom, mit alkottam velük.
Egy roppant egyszerû tésztaétellel kezdtem, mivel a ?gyorsan valami finomat? este állt fenn.
Ricottás paradicsomos farfalle bacon-nel
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg farfalle (masnitészta)
2 ek olaj
2 nagy ek paradicsompüré
20 dkg Szarvasi ricotta
Só, bors
1 chili (elhagyható)
10 dkg bacon
Só, bors
Kb. 2 dl alaplé
10 levél bazsalikom
5 dkg parmezán forgácsokra reszelve
2 gerezd fokhagyma
A tésztát kifõzzük a csomagoláson megjelöltek szerint. Figyeljünk, hogy ne fõzzük túl! Hideg vízzel leöblítjük, az olajjal összeforgatjuk.
A bacon-t vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, átnyomjuk. Egy magas falú lábasban alacsony lángon kiolvasztjuk a bacon-t, a pörcöket kiszedjük, mehet a helyére a fokhagyma és a karikára vágott chili. Kevergetjük, mikor elég intenzív az illata, mehet hozzá a paradicsompüré és a ricotta. Addig kevergetjük, míg egynemû lesz, megsózzuk, -borsozzuk. Felöntjük annyi alaplével, hogy egy szokásos tésztaszósznál hígabbat kapjunk. Felforraljuk, kicsit besûrítjük, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot. Egy-két percig kevergetjük, megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, majd hozzáöntjük a tésztát.
Kicsit összefõzzük, elzárjuk a gázt, pár percet állni hagyjuk.
Tálaláskor néhány kanál tésztát tányérba szedünk, megszórjuk a bacon-nel, a maradék bazsalikomlevelekkel, a parmezánforgácsokkal kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!