Masnis torta 2.
sponsored links
Újból egy masnis tortát készítettem, de most 16 szeletes piskótát sütöttem hozzá és kávélikõrös krémmel töltöttem be.
Mivel ez a torta egy nagy torta ezért 10 db nagyobb masnit és 4 db kisebb masnit készítettem rá fehér fondantból.
A masnik készítési folyamát már korábban bemutattam, a zsúr masnis tortánál, ahol találhattok a készítésérõl egy videót is, amit én a youtube töltöttem le.
Ezen a linken találjátok a készítési folyamatát :))
A piskótát 6 db tojásból készítettem és amikor már teljesen készen volt a massza akkor kivettem belõle két szedõkanállal egy másik tálba és 1,5 evk. kakaóport kevertem bele.
A torta formába elõször a világos masszát öntöttem és erre kisadagokban rákanalaztam a kakaós masszát amit a kanál segítségével össze húzgáltam.
Ezzel a módszerrel egy márványos piskótát fogunk kapni.
A normál piskóta készítési folyamatát, lépésrõl lépésre ezen a linken nézhetitek meg :))
Kávélikõrös krém hozzávaló :
25 dkg mascarpone
4 deci habtejszín
1 cs. 1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
4 ml erõs fekete kávé
4 ml tejszínes kávélikõr
ízlés szerint porcukor
Elkészítése :
A tejszínt a zselatinporral kemény habbá verjük.
A mascarponét a kávéval, likõrrel és az ízlés szerinti porcukorral nagyon habosra kikeverjük, majd ehhez hozzákeverjük a felvert tejszínhabot , és máris elkészült a kávélikõrös krémünk amivel a tortát betöltöttem.
Burkoláshoz 1 adag rózsaszínûre festett fondant használtam fel, a masnikhoz pedig 1 adag fehér fondant használtam el.
A masnikat a torta bevonása elõtti napon készítettem el.
A fondant készítését ezen a linken találjátok:))