Mascarponéval töltött tiramisugolyó
sponsored links
Mint az összes golyós édesség, a tiramisugolyó is olyan sitty-sutty dolog, csak berakod egy tálba a hozzávalókat, összegyúrod, golyókat formálsz és kész is. Na, a tiramisugolyónál sincs ez másképp. Ha jól el vannak találva az arányok, akkor hozza azt a jó kis kávés ízvilágot, mint a rendes tiramisu. De hol marad a krémesség? Ezen akartam segíteni a belsejébe töltött mascarponéval. Persze ez egy plusz macera, nyilván lassítja a folyamatot, de jó lesz, ígérem!
Hozzávalók:
35 dkg darált keksz
25+5 dkg mascarpone
3 ek erõs feketekávé
3 ek porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A darált kekszet, a 25 dkg mascarponét, kávét és porcukrot összekeverjük, összegyúrjuk. Kóstolgassuk, ha nem érezzük elég kávésnak, tegyünk még bele. Ha túl nedves lenne, mehet még bele némi keksz, ha túl száraz, akkor mascarpone vagy kávé.
Diónyi mennyiségbõl a tenyerünkben kosárkaformát nyomkodunk, egy kicsi mascarponét (kb amennyi egy kanál nyelének végére ráfér) a közepébe teszünk és amennyire tudjuk, körbeöleljük a tésztával. Ahová nem jutott tészta, oda pótoljuk a tálból vett kis adagocskákkal, melyet óvatosan rátapasztunk. Óvatosnak kell lenni, nem lehet nagyon nyomkodni, mert különben kijön a mascarpone. Nem baj, ha nem tökéletesen egyenletes, majd a kakaópor eltakarja.
A kész golyókat kakaóporba forgatjuk.
Hûtõben tároljuk fogyasztásig.
Aki gyors akar lenni, hagyja a mascarpone közepébe töltését, így is finom lesz.
A Konyhalál KözösKedd játékában is volt egy begolyózunk forduló, rengeteg recept érkezett sok-sok bloggertõl, nézzétek meg!
Konyhalál Facebook oldal itt
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tiramisu-golyok
Hasonló bejegyzések:
Mascarponés gesztenyetorta sütés nélkül
Gesztenyés sajttorta (mascarpone nélkül)
Citromleves habgaluskával
Egzotikus (kókuszos-narancsos-birsalmás) mascarponekrém
Csirkemell olaszosan ? paradicsommal, mozzarellával, bazsalikommal