Mascarponés tonhalkrémmel töltött sült kápia
sponsored links
Hetente többször készítek reggelire, vacsorára valamilyen kenyérre kenhetõ kencét. Most a tonhalkrém a sláger nálam, ami azért is érdekes, mert én nem szeretem a halakat. Egy kellemetlen "élmény" miatt kényszerültem sokáig mellõzni az étrendembõl és eddig az éves halfogyasztásom is kimerült néhány szelet karácsonyi ponty elfogyasztásával. De mivel a hal nagyon egészséges, a diétás és cukorbeteg étrendbe is könnyen beilleszthetõ, több-kevesebb sikerrel próbálom magamat rávenni
a fogyasztására. Ez a tonhalkrém viszont fantasztikusan finom. Nincs túlbonyolítva, de az íze mégis nagyon el van találva, a mascarponétól lágyan krémes, a sült édeskés kápiát pedig remekül ellensúlyozza és kiegészíti a citrom és a kapribogyó fanyarsága. A lenti recept nem nagy adag, de két fõnek elegendõ vacsorára. Pirítóssal, friss bagettel, sok ropogós zöldséggel, zöldsalátával kínáljuk.
Mascarponés tonhalkrémmel töltött sült kápia
Hozzávalók:
2 személyre
- 3 db nagy, húsos kápia paprika
- 15 dkg lágy mascarpone
- 1 doboz (80 gr) tonhalkonzerv
- 1-2 szál zsenge újhagyma
- 1/2 lilahagyma
- 2 szál petrezselyem
- kevés citromlé
- só
- frissen õrölt bors
díszítéshez:
- szárított oregánó
- kapribogyó
- rukkola
Elkészítése:
- A kápiákat sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, forró sütõben addig sütjük, míg a héja feketedni kezd.
- Tálba rakjuk, letakarjuk, 15-20 percre félretesszük, ezalatt felpuhul a héja.
- A paprikák héját lehúzzuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk.
- Közben elkészítjük a tonhalkrémet: a tonhalkonzerv olaját leöntjük, lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lágy mascarponéhoz, beletesszük a finomra vágott hagymákat és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük.
- Az egészet krémes-habosra jól kikeverjük. (ha van rá lehetõség hagyjuk állni a krémet 1 éjszakát, de legalább néhány órát, hogy összeérjenek az ízei)
- Megtöltjük a paprikacsíkokat a krémmel, feltekerjük, tányéron elrendezzük.
- Tetejüket meghintjük az oreganóval és 1-1 szem kapribogyót ültetünk a tekercsekre, néhány szál rukkolával díszítjük.
- Pirított rozskenyérrel vagy friss bagettel, sok ropogós zöldséggel kínáljuk.
inspiráció: innen