Mascarponés répatorta
sponsored links
Húsvét vasárnap anyukámhoz vagyunk hivatalosak ünnepi ebédre. Gondolkodtam, mivel rukkoljak elõ, mindig én vagyok a desszert felelõs:-) Ekkor jutott eszembe a répatorta ötlete, amit persze nem fogok a fiaimnak elmondani, mibõl van. Amit nem tudunk, nem fáj alapon. Ír kedvencem, Rachel Allen: Bake szakácskönyvébõl készítettem a tortát (és majdnem ugyanúgy!), csak ajánlani tudom! A torta szinte muffin egyszerûséggel készül, ami már szimpatikus:-)
Hozzávalók egy 22 cm - es tortaformához:
2 tojás, 140 ml növényi olaj, 200 g barna cukor, 300 g reszelt sárgarépa (kb. 5-6 db), 100 g kandírozott narancshéj, 75 g pirított mandula, 180 g sima liszt, 2 tk. sütõpor, csipet só, fél tk. szódabikarbóna, 1 tk. fahéj, fél tk. õrölt szerecsendió, fél tk. mézecskalács fûszerkeverék
A krémhez:
250 g mascarpone, 50 g puha vaj, 1 tk. vanília eszencia, 200 g ...