Mascarponés-ricottás-sajtos spenót tésztával
sponsored links
Ismét egy újabb recept nagy kedvencemmel, a spenóttal. Havonta legalább egyszer-kétszer - vagy akár többször is :-) - muszáj spenótot enni, különben hiányérzetem támad. Bár nincs éppen szezonja, de szerencsére remek fagyasztott spenótok kaphatóak. (Vigyázat, csak a leveles spenótból lesz igazán finom, a "gyárilag" pürésített és ízesített változatokkal nem próbálkoznék.)
A mostani zöld finomság mascarpone-ricotta-sajt kombinációjával készült, nagyon jól kiegészítették egymást, pofátlanul ínycsiklandó lett a végeredmény. És ráadásul villámgyorsan elkészült.
Hozzávalók:
- 1,35 kg fagyasztott leveles spenót (45 dkg-os kiszerelésben árulták, ebbõl vettem 3 db-ot)
- 1 egész fej fokhagyma (persze aki nem szereti nagyon fokhagymásan, tehet bele kevesebbet)
- 0,5 dl tej
- só
- õrölt bors
- reszelt szerecsendió
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg ricotta
- 20 dkg reszelt edami sajt
- 2 csapott evõkanál liszt + 3 dl tejföl
Elkészítés:
- A spenótot kiolvasztottam, majd zúzott fokhagymával, tejjel és pici vízzel összekevertem, sóztam-borsoztam, és alacsony lángon fedõ alatt megpároltam.
- Kb. 10-15 perc párolás után hozzáadtam a mascarponét és a ricottát, reszeltem bele egy kevés szerecsendiót, majd összekevertem.
- Amikor ismét felforrt, liszt és tejföl keverékével besûrítettem, végül még forrón belekevertem a reszelt sajtot.