Mascarponés ribizlis torta
sponsored links
Mascarponés ribizlis torta. Egy 4 tojásos kakaós-olajos piskóta a tortaforma aljára helyezve, rá a mascarpone-tejföl-túró-ribizli-tejszín keverékébõl készült krém, tetején keményítõs ribizli zselével.
Tulajdonképpen EZ a torta a kiindulási alap, aztán az alapanyagokat szoktam idõnként variálni.
Most 30 deka házi mascarponét, 20 deka tejfölt, 25 deka krémes túrót és 30 deka fagyasztott ribizlit kevertem krémmé 2,5 deci tejszínt is beleadva, valamint egy zacskó ribizlilében feloldott étkezési zselatint. A tetejére felfõztem 10 dekányi ribizlit 2 deci vízzel meg 2 kanál porcukorral, majd átpasszíroztam, és ezt a lét a tûzre visszatéve 2 kanál étkezési keményítõvel besûrítettem, majd ...