Mascarponés körtés süti

2013-09-16

sponsored links


Valahogy nem volt kedvem blogolni, meg nem volt kedvem fényképezni, de az is lehet, hogy ezentúl másként lesz. Ki tudja. Változatlanul az a helyzet, hogy nyáron nem sütök túl sokat, mert mértéktelen mennyiségben tolom magamba a gyümölcsöket (most épp õszibarack-függõségbe estem), és nehezen fér már belém a süti is. Egyébként meg elfelejtek fényképezni, vagy már este van, stb., stb., mindegy is. Ha meg sütök, akkor szinte mindig csak gyümölcsös kevert sütit, mert annyira finom, és mert annyira gyors. Ezt a körtéset merõ véletlenségbõl lefényképeztem, így fel is teszem, hogy legyen már egy poszt ebben a negyedévben. Tésán mindig rengeteg körténk van, kõkemény, amikor leszedi az ember, aztán kb. két hét alatt besárgul és totál felpuhul, ha ekkor nem csinálok vele semmit, akkor a következõ egy hétben már meg is romlik. A nagy részébõl körtevelõ lesz, elkopik a télen, bármilyen kására, joghurtba, tejberizshez, kevert sütibe. Most pont elkaptam az érés végét, és gyorsan sütöttem egy körtés sütit belõle. A kevert sütijeim úgy készülnek, hogy összekeverem mindazt, amit találok épp a hûtõben, nemigen mérek én semmit.

Akkor az útmutató (egy közepes tepsihez):
- 2-3 tojás, amennyihez épp kedvem van. Most kettõt használtam.
- kb. fél liter joghurt vagy kefír vagy aludttej (le szoktam önteni a savóját) vagy tejszín vagy zsíros tej vagy ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2013/09/masca...

sponsored links

Keres?s