Mascarponés-kakukkfüves paradicsomleves polentával.

2012-03-15

sponsored links


Az alapötletet ehhez a leveshez megint csak a GoodFood magazin receptje adta. Na nem mintha a benne szereplõ receptek egytõl, egyig nem volnának igencsak finomak, és szerintem mindenki számára elkészíthetõek, viszont nem is én lennék, ha éppen csak egy kicsit nem változtatnék rajtuk. Amikor elõször a kezembe vettem ezt a magazint, rögtön eldöntöttem, hogy a benne szereplõ leveseket mindenképpen elfogom készíteni. Ma a paradicsomlevesre esett a választásom, és annyit változtattam az eredeti recepten, hogy bazsalikom helyett én kakukkfüvet tettem bele. Az ötlet pedig onnan jött, hogy éppen a kertbe nézelõdtem, és megláttam a kakukkfüvet, melyet az õsszel bent hagytam a földbe. A nagy hideg ellenére is szépen átvészelte a telet, így most megint frissen szedve kerülhet az ételekbe. Levesbetétnek mint mostanában többször, megint polentát készítettem. Most kukoricadarából, majd hogy még jobban passzoljon a leveshez, olívaolajon kicsit megpirítottam.  A mascarponétól selymesen krémes leves, és a polenta bizony nagyon jól illetek egymáshoz.

Hozzávalók a leveshez:

10 dkg sûrített paradicsom
1 ek kristálycukor (v. édesítõ)
1 db zöldségleveskocka
5 dl víz
1 ek mascarpone ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/03/m...

sponsored links

Keres?s