Mascarponés gyömülcstorta
sponsored links
Ez a kedvenc idõszakom, a piac teli van gyönyörû bogyós gyümölcsökkel. Savanykás málna, egész jó áron van már frissítõ áfonya, õszi epret is lehet találni és meglepõen édes, hatalmas szedreket (jelenleg a kedvencem). Ezt kell kihasználni, sorra gyártani a gyümölcstortákat, pohárkrémeket, fagylaltokat...
Mindemellett elõször próbáltam ki Michel Roux tésztás könyvét. Elsõ körben legyártottam dupla mennyiségû pâte sucrée-t. :-) Így aztán minden fellelhetõ piteformámban ezeket sütöttem. A tészta jó, de azt hiszem, inkább bevállalom majd a törékenyebb, viszont vajasabb pâte samblée-t.
Hozzávalók:
a tésztához (15 cm-es formához):
150 g liszt (BL-55)
100 g enyhén puha vaj (felkockázva)
50 g átszitált porcukor
egy csipet só
1 szobahõmérsékletû tojás
a töltelékhez:
125 g mascarpone
125 ml nagyon hideg, zsíros tejszín ...