Mascarponés fánkfelfújt
sponsored links
Mint ha már említettem volna, hogy nálunk a fánk mindig nyerõ. Most egy kicsit tovább gondoltam és egy jó kis desszertet készítettem belõle. Bevallom azért is, mert mostanában -bármennyire is szeretjük a fánkot- egy kicsit túlzásba estem és a nagy adag Oliebollen nagyjából fele megmaradt. Talán azért is, mert késõ délután sültek ki és hát lássuk be, ennyi fánkot nem lehet estére megenni. :D Nem hagyhattam veszni a kis "gombócokat", így hát átlényegültek felfújttá. :) Persze, ha nincs otthon épp parlagon heverõ fánk, akkor akár kalácsból, briósból, vagy effélékbõl is készíthetünk hasonló süteményt.
Hozzávalók:
24-26 db kis fánk (Oliebollen)
2 dl tejszín
2 tojás
5 ek. porcukor
20 dkg mascarpone
1 citrom reszelt héja
kevés vaj a forma kikenéséhez
- A tejszínt elhabarjuk a tojásokkal és 3 evõkanál porcukorral.
- A mascarponét ízesítjük a citromhéjjal és kikeverjük 2 evõkanál porcukorral.
- A sütõformát kivajazzuk, az alját kirakjuk fánkokkal. Rákanalazzuk a mascarponekrém felét. Újabb fánkréteg után ismét mascarponekrém következik, majd a sort egy utolsó fánkréteggel zárjuk.
- Óvatosan rácsorgatjuk a tojásos keveréket. ~20 percig pihentetjük. Lefedjük alufóliával és 160 °C-ra elõmelegített sütõben ~1 óra alatt készre sütjük.
- A formában hagyjuk hûlni ~1/2 órát, ezután szeleteljük. Tálaláskor porcukorral hintjük.