Mascarponés-epres piskóta
sponsored links
A tegnapi nap több szempontból okot adott arra, hogy valami extra finomsággal kényeztessem magam. Egyrészt elvitték reggel a szekrénybetéteket, amiket az elmúlt egy hétben készítettem, emiatt kicsit szomorú voltam. Másrészt értek csalódások, amik kifejezetten vigasztalásért kiáltottak. Így aztán elkészítettem Moha csodálatos süteményét, ami igazság szerint egy fantasztikus pohárkrém, amihez alibiként szolgál egy lehelet vékony piskótaréteg. Nálam különösen vékony volt, mivel az eredeti recept 50 dkg mascarponét ír, nekem pedig csak 25 dkg volt otthon, ezért alapból feleznem kellett a mennyiségeket. Négy embernek így is elég volt. De ez csak azért történhetett meg, mert a krém kikeverésekor mérhetetlen önuralomról tettem tanúbizonyságot, és csak a krém egyharmadát nyalakodtam el:)
Megjegyezni kívánom még, hogy soha többé nem sütök másként piskótát, mint így.
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 teáskanál sütõpor
3 evõkanál víz
3 evõkanál olaj...