Mascarponés-csokoládés rolád
sponsored links
Húsvétra islert készítettem, amit párizsi krémmel töltöttem ugyanis nálam ez a nyerõ. Sajnos, vagy nem sajnos kis adagot nem lehet készíteni, így maradt ki a krémbõl amit, most hétvégén hasznosítottam.
Készítettem egy két tojásos piskótát, a krémet kikevertem mascarpone-val és voálá :) kész is lett a desszert.
Hadd ne mondjam a párom mosolyogva nézett rám, hogy õ még repetázni szeretne belõle, úgyhogy elég gyorsan elfogyott. :)
Mascarponés-csokoládés rolád
Piskótához (30x40cm):
2 tojás
2 ek. nyírfacukor
2,5 ek. tk. tönköly búzaliszt
1/2 kk. sütõpor
150 g párizsi krém
250 g mascarpone
Elkészítés:
A tojás sárgáját keverjük ki egy evõkanál cukorral. A tojás fehérjét verjük habbá a cukor másik felével. Adjuk hozzá a tojás sárgáját illetve szitáljuk hozzá a sütõporos lisztet.
Egy 30x40cm-es tepsit béleljünk ki sütõpapírral. Kenjük el egyenletesen a masszát.
Elõmelegített 180°C-os sütõbe süssük tûpróbáig. Vigyázzunk, mert vékony és gyorsan kész van. Távolítsuk el a sütõpapírt. Hagyjuk egy picit hûlni, majd tekerjük fel egy konyharuhával. Miután teljesen kihûlt, keverjük ki a krémet és kenjük meg vele.
Díszíthetjük a kimaradt krémmel vagy csak porcukorral meghintve tálaljuk.