Mascarponés csokis piskóta cseresznyés balzsamecettel bolondítva
sponsored links
Ma is süi, nem tudom mi van velem, de teljesen rákattantam a sütésre, pedig, ha édesség Én a csokoládéra szavazok, de most valahogy ezeket kívánom, persze csak mértékkel, fõleg a "családom és egyéb állatfajták" eszik, de egy keveset Én is magamba tuszkolok!:-) Na azért kést nem tartanak a torkomhoz!
Még volt a fagyasztómba egy kevés az idei cseresznyébõl és nem régen kedvenc sajt boltomban ráleltem a legfinomabb balzsamecetekre, amiket még Olaszországban ismertem meg és itthon nem láttam, de azóta már, mióta ezt megvásároltam, több delikát polcán felfedeztem! Különbözõ ízesítésekben kapható, ez most pont cseresznyés és nem csak édességeket tehetünk különlegessé vele, hanem salátákhoz, hús pácokhoz is kiváló, de fagyit is díszíthetünk vele, a neve pedig Leonardi, próbáljátok ki van bazsalikomos, tárkonyos, meg még vagy egy tucat!
Hogy ne csak az édességekrõl beszéljek, ma megyek a Chefparádéba kebabos tanfolyamra, ahol ajvárt, saslikot, meg különféle kebabokat készítünk, pitával, szóval isteni lesz, és utána jönnek a receptek is!:-)
Na, de térjek már vissza a sütihez, nincs benne tej, tojás, mármint a tésztába, ennek prózai oka van,lévén nem volt itthon, de sikeresen kitaláltam, hogy lehet enélkül, és isteni, a krém különleges, szóval süssétek meg!:-)
Mennem kell, mert lassan elkészül a palóc levesem!