MASCARPONÉS MANDULATORTA
sponsored links
Egyszerû dolgom volt ezzel a tortával. Csak a lapját kellett megsütnöm, a krémje megvolt, mivel a cseresznyés torta elkészítésekor dupla adag krémet kevertem. De ti csak készítsétek el, ahogy le van itt írva.
A piskótába is tettem egy csavart: a liszt felét kukoricaliszttel helyettesítettem.
4 tojás sárgáját habosra kevertem 4 kanál cukorral, 5 dkg puha vajjal, fél csomag sütõporral, 2 kanál tejjel, 2 kanál kakaóval, 3 kanál kukoricaliszttel és 2 kanál búzaliszttel. Könnyedén hozzákevertem a tojások felvert fehérjét, majd sütõpapírral kibélelt 19 cm-es átmérõjû kapcsos tortaformában tûpróbáig sütöttem.
Kihûtöttem, kettévágtam és mindkét lapot meglocsoltam limeos bodzasziruppal. Ettõl pikánsabb, finomabb a torta. Vastagon megkentem a krém felével, megszórtam ...