MASCARPONÉKRÉMES CSERESZNYETORTA
sponsored links
Itt három kedvenc találkozott: a mascarpone, a cseresznye és a bodzaszörp. Eszméletlen kombináció, szavamra, magam is csak hülledezek, mennyire finom lett. Hamar kész lett, ha eltekintek a cseresznyemagozástól...
Megvásároltam egy 19 cm átmérõjû kapcsos tortaformát, mivelhogy elnéztem egy számot az árlapon... A kasszáig pedig annyira megszerettem, hogy nem volt szívem ott hagyni. Ha meg már megvolt, akkor ki is kellett próbálni, mit tud.
Elsõ dolgom az volt, hogy megsütöttem egy piskótalapot 4 tojásból, 4 kanál lisztbõl, 4 kanál cukorból, fél csomag sütõporból, 4 kanál olvasztott és lehûtõtt vajból, egy lime lereszelt héjából. Kihûtöttem és 2 lapra vágtam.
A krémhez elõszõr egy kanál étkezési keményítõt elkevertem 1 kanál cukorral, hozzáadtam 2 dl ...