Mascarpones-nutellas torta

2012-01-16

sponsored links

Jövendõbeli sógornõmnél láttam és egybõl tudtam, hogy ezt nekem is el kell készítenem. Nem csak finom, de hihetetlenül egyszerû is elkészíteni. A jól bevált tortalapomat vettem igénybe, aminek annyi a titka, hogy ahány tojást használunk, annyi kanál cukrot és lisztet kell hozzákevernünk.
Általában, ha ünnepi három lapos tortát készítek, akkor 8 tojásból ügyködöm, de mivel nem volt semmi alkalom, csak hat tojást használtam fel, így csak két lapos lett. Viszont a mascarpone-nutella egyvelege pont ennyit bír el. Piskóta: 6 tojás - 6kanál cukor - 6 kanál liszt - csipet só - bõ késhegynyi sütõpor.
Krém: 1 üveg nutella - 1 doboz (250 g) mascarpone A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, félidõben hozzáadjuk a sót. Ha kemény a hab lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan egyenként a tojások sárgáját és legvégén lassan a sütõporral elkevert lisztet. Miután miden alapanyag belekerül, még legalább 2-3 percig dolgoztassuk a robotgéppel. Egy kikent (én kevés olajjal szoktam) és lisztezett, vagy sütõpapíros formába öntjük. 180 fokos elõmelegített sütõben kezdjük el sütni, majd pár perc múlva visszavesszük 170 fokra. Sütési idõ kb. 20-30 perc. Csak a legvégén nyissuk ki a sütõ ajtaját és tûpróbával ellenõrizzük. Ha kész és kihûlt, vágjuk 2 felé.
A nutellát és a mascarponet robotgéppel össze ...

Folytats a blogon ... kiskonyham.blogspot.com/2012/01/masca...

sponsored links

Keres?s