Mascarpone hab szamócával
sponsored links
Így lesz a gyerekkori nosztalgiából új recept.
Elborították a magyar webet a fehércsokis sajttorták, és mi tagadás: megkívántam. Megtettem a szükséges elõkészületeket is - már ami a bevásárlást illeti. De hét végén nem készült el, aztán a hét elején más impulzusok értek, így mikor nekiálltam az elkészítésnek, hirtelen minden másképp alakult.
Elsõ impulzusnak a habcsókkészítést tekintem - mivel "benne voltunk a tévében", különösen nagy gondot fordítottam a tökéletes tojáshab elkészítésére. Másodikként a fagylaltbemutatót tartom számon a Centrálban: ott tették fel nekem a kérdést, miért pont ezeket a fagylaltokat készítettem (kávé, tojáslikõrös vanília, csoki brownie-val, levendulás mézfagylalt, gyömbéres sör és limoncello citromfûvel). A fejemben élõ koncepció az volt, hogy egy átlagos kávéházi fogyasztásba beilleszthetõ legyen, de a végtelenített habverés élményének hatására azért rájöttem az igazságra is: mi otthon soha nem készítettünk gyümölcsfagyit. Anyukám a kertünkben termõ eperbõl, málnából mindig gyümölcsös tojáshabot vert, ezt ettük behûtve, keksszel és friss gyümölccsel.
Mire tehát a konyhába értem, már automatikusan dobáltam be a szamócadarabokat a tojásba, és nem volt ...