Marshmallow csontok Halloweenre
sponsored links
Pillecukor csontok bulizós gyerekeknek, mindenszentek elõestéjére.
Anno az elsõ pillecukromat Edit tortasulis leírása alapján készítettem, ezt alakítgattam aztán az elmúlt évek alatt. Rendszerint fondanthoz használom, szerintem most másodszorra készítettem direkt fogyasztásra, bár a család szerint gyakrabban kellene ilyet sütnöm . Hát majd meglátjuk... :D
Nagyon egyszerû elkészíteni, de jó, ha van egy tálas mixerünk. Ebbe mérem a zselatint a 6 evõkanál vízzel és duzzadni hagyom. Közben a cukrot a vízzel és pár csepp ecettel nagy lángon forralni kezdem. Amikor a hab zöme elforr róla, a mézet is hozzáadom, majd ezekkel együtt legalább addig forralom, amíg a szirupból erõs szálat lehet húzni (ideális esetben ennél is tovább, amíg a szirup hõmérséklete eléri a 115-116 °C-ot, de nekem nincs cukorhõmérõm, és a golyó próbával nem szoktam vacakolni).
Ekkor hozzáöntöm a zselatinhoz, nagyon kevés sót adok hozzá (kb. negyed mokkáskanál) és elkezdem magas fokozaton kihabosítani. Nagyjából 8-10 percen keresztül dolgoztatom a géppel, amíg olyan lesz az állaga, mint a cukros tojáshabnak, ekkor hozzáadom az aromákat (most citromlé és vanília eszencia került bele a ...