Marosmenti halleves
sponsored links
Ezt a levest az Erdélyi Konyhás találkozón, Nagyágon készítettük nagyon sokan, mert egy ilyen bográcsos halleveshez, sok kéz elkél:) Adél és a férje, Hajnalka, Sedith, Jutka, a Fõnök, és még mások is részt vettek a fõzésben, természetesen egy egy ekkora csapat részére mi nagyobb adagot készítettünk, mint ami a receptben szerepel. Én a sok kóstólgatással úgy telelettem, hogy a levesbõl már nem is tudtam igazán enni, de a többiek azt mondták finom lett:) Lányok/fiúk, köszi a csapatmunkát:)
Hozzávalók: 3 kg többféle hal és halfej, 2 kg halfilé, 10 dkg szalonna, 2 evõkanál olaj, 2 hagyma, 20 dkg zöldpaprika, 7 ? 8 sárgarépa, 3 petrezselyem, 20 dkg ...