Marokkói ízvilág
sponsored links
Nemrég felfedeztem egy webshopot, ahol nagyon jó áron lehetett beszerezni gluténmentes, barna rizslisztes wok tésztákat, harisszát, igazi mogyoróvajat és hasonlókat. Pechemre pár héttel késõbb a kiskereskedelmi forgalmazást megszüntették, viszont az így beszerzett kincseket azóta is boldogan használom. Többek között így estem szerelembe a füstölt pirospaprikával is. De a másik nagy kedvenc, az a szárított paradicsom, fõleg az Uramnál befutó. :) Valahogy ezek folyományaként a marokkói ízvilág nagyon vonz, és az utóbbi idõben rengeteg mindent ennek a bûvöletében próbálok készíteni. Ezt a vacsorára való salátát is. :)
A recept a Kifõztük magazin júniusi számába készült.
A recept a Kifõztük magazin júniusi számába készült.
Marokkói ihletésû csicseriborsó- és rizssaláta
12,5 dkg (basmati) rizs
40 dkg (1 db) konzerv csicseriborsó
3 szál újhagyma
4-5 szem szárított paradicsom
1/2 csokor menta
1/2 csokor korianderlevél
1 lime vagy citrom leve
1/2 narancs leve
1/2 teáskanál római kömény és koriandermag vegyesen
2 evõkanál olívaolaj
só
A rizst egy vastag aljú fedeles fazékban kevés olívaolajon 1 percig pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségû vízzel. Sózzuk, majd lefedve, alacsony lángon kb. 15 perc alatt megfõzzük. Ha ekészült, villával fellazítjuk a rizsszemeket, hogy ne ragadjanak össze. A csicseriborsóról leöntjük a folyadékot és alaposan leöblítjük. Az újhagymát ferdén felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk. A citrom- és narancslevet elkeverjük az olívaolajjal és a mozsárban megtört fûszerekkel, majd egy nagy tálban mindent összekeverünk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk. (Elõre is elkészíthetjük, hogy az ízek összeérjenek néhny óra alatt.)
CH tartalom: 41 g CH/adag
Kalóriatartalom: 240 kcal/adag