Marokkói sült sütõtök krémleves, rukkolával és tökmagolajjal

2011-10-06

sponsored links

Lassan beköszönt az igazi õsz, tehát én is jelentkeznék egy, az évszakhoz illõ leves receptjével, mely a hidegebb napokon remek szolgálatot fog tenni. Bár óvatosan kellene dobálóznom ezekkel az évszakos utalásaimmal, megjegyzéseimmel, mivel haverom a múltkor már megjegyezte, hogy mi van velem, miért vonzódok ennyire az évszakokhoz és azok említéséhez (egész pontosan így mondta: "Te amúgy ilyen évszakbuzi vagy, vagy mi?!").
Most mit csináljak, ha tényleg kezdõdik az õsz és a sütõtök is most kapható mindenhol, szinte fillérekért. Amúgy a fentebb említett zöldség megint csak egy olyan dolog az életemben, amit rettentõen nem szerettem soha. Gondolom kölyökként próbálták belém erõltetni, kevés sikerrel, és az eredmény pedig csak annyi lett, hogy felnõtt fejjel megutáltam. Most kísérleti idõszakom van viszont, tehát kipróbáltam, ennek az eredménye ez a marokkói hatású, jól átmelegítõ leves. Próbáljátok ki, hisz roppant egyszerû és hátha nektek is van a környezetetekben egy hozzám hasonló sütõtök-ellenes személy, akivel sikerül a végén megkedveltetni ezt a tököt.

Hozzávalók:
1db sütõtök
2-3db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1db piros chili paprika
1tk harissza paszta
3tk ras-el-hanout fûszerkeverék ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/oG...

sponsored links

Keres?s