Marokkói sóban eltett citrom és egy kis afrikai utazás

2012-04-20

sponsored links


Beígértem nektek egy csokitortás receptet erre jövök a sós citromokkal. Újra átnéztem a marokkói utazásunk fényképeit, nosztalgiáztam és találtam még sok jó képet, amit úgy gondoltam, hogy megosztok veletek, szóval ez a bejegyzés durván tele lesz képekkel. Öveket bekapcsolni, felszállásra felkészülni, irány Marokkó!

A képek segítségével könnyû volt felidézni a Marokkóban eltöltött két hetet. Rengeteg finomságot ettünk és vega kaja is volt bõven, szóval volt választási lehetõségünk. A legtöbbször azonban zöldséges kuszkuszt és zöldséges tagine-t ettünk. És igen, sóban eltett citrom mindig volt az ételek tetején. Akkor nem tulajdonítottam különösebb jelentõséget neki, meg a gasztronómiában sem voltam túlzottan jártas, szóval ízlett, megettem és ennyi.

Egy hete, amikor a Sarki Fûszeres közhírré tette, hogy érkezett hozzájuk Olaszországból kezeletlen citrom, úgy gondoltam, hogy belevágok és elkészítem a saját sós citromomat. A receptet ezen a blogon találtam, valójában pedig Paula Wolfert: The Food of Morocco címû könyvébõl van.

Marokkói sóban eltett citrom

Hozzávalók egy 1,5 literes üveghez:
- 6-7 db bio citrom
- kb. 10-12 db citrom leve
- kb. 3/4 csésze só
- 8-10 db koriandermag ...

Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2012/04/marokko...

sponsored links

Keres?s