Marokkói sárgarépa-csicseriborsó-saláta
sponsored links
Már régóta kinéztem magamnak ezt a receptet. Egyszerre tûnt hagyományosnak és õrültnek a hozzávalók mibenléte és párosítása által. A receptet követtem. Abban eltértem, hogy nem tettem hozzá az összes ajánlott, de opcionális extrát, mint pl. a mandulát vagy a szárított rózsaszirmot, de ezenkívül tartottam magam a leírtakhoz. Az öntete is érdekes, bár finom. Igaz, a római köménnyel még csak barátkozó szinten vagyunk, de ebben a felállásban nagyon ízlett. Szerintem ez a dressing más salátákba is lelket önthet . Másnapra is maradt egy kicsi a salátából, nekem talán úgy még jobban is ízlett, de nem tudnám megmondani, hogy miért. Talán mert nagyobb harmóniában voltak az ízek és az állagok? Nem tudom. Próbáljátok ki, és döntsétek el ti is. :)
Marokkói sárgarépa-csicseriborsó-saláta
Hozzávalók: 3 közepes, karcsú sárgarépa, 20 dkg fõtt csicseriborsó, 6 dkg aszalt szilva, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanálnyi morzsolt szárított menta (nyáron, természetesen, friss menta); az öntethez: 1 csapott evõkanál római kömény, 8 evõkanál ...