marokkói padlizsános batyu

2011-09-27

sponsored links


megláttam, és felizgatott. nem vagyok túl bonyolult, el lehet csavarni a fejem mindenféle izgalmas ételekkel (is). rögtön megtetszett az aszalt sárgabarackos megoldás, de persze változtattam a recepten néhány dolgot. meglepõ módon például nem raktam bele húst (bár biztosan finom úgy is), viszont raktam bele mandulát és mentát. és nem volt kedvem tésztát gyúrni, ezért elõre gyártott leveles tésztával dolgoztam.

a hunyadi téri piacon vettem hozzá a padlizsánt a már sokszor említett kedvenc helyemen. az eladónõ rábeszélt a fehér padlizsánra, mivel krémesebb és vékonyabb a héja (valóban, és talán még kevesebb idõ is kellett ahhoz, hogy megpuhuljon). nyilván nem kellett kétszer mondania, tetszett az ötlet. persze mûködik bármilyen padlizsánnal, csak nekem ez most így alakult.

marokkói padlizsános batyu

hozzávalók:
(8 batyuhoz)

1 csomag leveles tészta (nekem most tante fanny)
1 közepes padlizsán (250 g) kis kockákra vágva
70 g mandula durvára vágva
100 g aszalt sárgabarack apróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva ...

Folytats a blogon ... vegasztromania.blogspot.com/2011/09/m...

sponsored links

Keres?s