Marokkói gomba kuszkusszal
sponsored links
Az ember néha csak egy dolgot akar: gyorsan, valami finomat enni. Ez az étel gyors, finom és még különleges is.
Hozzávalók:1 fej lila hagyma
1 tk. olívaolaj
fél tk. õrölt fahéj
1 tk. õrölt római kömény
300 g csiperkegomba
1 doboz (400 g) darabolt paradicsom
1 doboz (400) g csicseriborsó leöblítve
1 tk. méz
só, bors
175 g kuszkusz
50 g puha aszalt sárgabarack
maréknyi friss petrezselyem
- A lilahagymát szeleteld fel, majd forrósítsd meg az olajat és süsd benne kb. 5 percig, amíg megpuhul. Szórd meg a fahéjjal és a római köménnyel, majd süsd további 1 percig.
- A gombát mosd meg, majd negyedeld fel. Add hozzá a fûszeres lilahagymához és süsd 2 percig. Öntsd fel a konzerv paradicsommal és add hozzá a leöblített csicseriborsót. Ízesítsd sóval, borssal, mézzel és kis lángon fõzd 7-8 percig.
- A körethez a sárgabarackot vágd apróra, majd egy tálban keverd össze a kuszkusszal. Öntsd fel 2,5 dl forrásban lévõ vízzel. Sózd meg, majd keverd össze és lefedve hagyd 10 percig állni, míg a vizet magába szívja. Tálalás elõtt villával lazítsd fel és keverd bele a durvára vágott petrezselymet.
- A csicseriborsós gombát a kuszkusszal együtt tálald.
Forrás: BBC GoodFood magazin 2013. évf. 2. szám (február)