Marokkói csirkecombok, édesburgonyás kölesfasírttal
sponsored links
Az utóbbi idõben nem olyan sok hasonló étel készül nálunk. Ennek az idejét sem tudom már, mikor fõztem, de imádjuk ezt az ízvilágot. Emma miatt a kevésbé fûszeres ételek vannak elõnyben, mivel ugyanazt esszük most már. És végre, ma az egész hús darabot is elfogadta. Szépen haladunk. Olyan kis tündéri. Azzal kezdjük az ebédet, hogy kap egy kis kanalat vagy villát, attól függõen én mivel szeretném etetni. Elkezd bûvészkedni a tányérjában, közben tudom etetni. Néha belemászik, de feleslegesen nem koszolja össze a kezét. Késõbb rájön, hogy az is kell ami nálam van. Mivel együtt ebédelünk még ott van az én evõeszközöm, úgyhogy jön a felnõtt villa vagy felnõtt kanál. Akkor már nem is jó az õ kis bébi evõeszköze, hát a nagy az mégiscsak érdekesebb. Ekkor jön a csere. A lényeg, hogy a végére mind a ketten jól lakunk.
Marokkói csirkecombok, édesburgonyás kölesfasírttal
Hozzávalók (4 személy részére):
4 csirkecomb
1 evõkanál füstölt paprika
1 teáskanál õrölt koriander
1 teáskanál õrölt római kömény
1 kávéskanál õrölt cayenne bors
3 gerezd fokhagyma
3 cm friss reszelt gyömbér
2 babérlevél
50 ml olaj
só
bors
1 vöröshagyma
40 dkg konzerv darabolt paradicsom
20 dkg konzerv csicseriborsó
1 dl víz
az édesburgonyás köleshez:
15 dkg köles
1 sült édesburgonya
1 tojás
2 evõkanál aprított petrezselyem
só
frissen õrölt fehérbors
õrölt szerecsendió
a panírhoz:
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A fûszereket, a fokhagymával, a gyömbérrel és a babérlevéllel együtt az olajhoz adjuk, majd turmixoljuk és bepácoljuk a combokat. Fóliával letakarva egy éjszakára a hûtõbe helyezzük, de minimum 2-3 óráig pihentetjük. Tepsibe tesszük, aprított vöröshagymával, megszórjuk, majd mellé tesszük a csicseriborsót és a konzerv paradicsomot. Kevés vizet aláöntünk, végül fóliával letakarva, elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük 1 óra hosszára. Ezután kivesszük, a fóliát eltávolítjuk és további fél órára visszatoljuk.
A kölest háromszoros mennyiségû vízben puhára, kicsit ragacsosabbra fõzzük. Az édesburgonyát (amit megsüthetünk a hús mellett a sütõben fóliába csomagolva) összetörjük és a kész kihûlt köleshez adjuk. Belekeverünk egy tojást, majd fûszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és friss petrezselyemmel. Pogácsákat formázunk, zsemlemorzsába megforgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük.
A megsült csirkecombokra kanalazunk a paradicsomos csicseriborsóból és köles fasírttal tálaljuk.
Marokkói csirkecombok, édesburgonyás kölesfasírttal
Hozzávalók (4 személy részére):
4 csirkecomb
1 evõkanál füstölt paprika
1 teáskanál õrölt koriander
1 teáskanál õrölt római kömény
1 kávéskanál õrölt cayenne bors
3 gerezd fokhagyma
3 cm friss reszelt gyömbér
2 babérlevél
50 ml olaj
só
bors
1 vöröshagyma
40 dkg konzerv darabolt paradicsom
20 dkg konzerv csicseriborsó
1 dl víz
az édesburgonyás köleshez:
15 dkg köles
1 sült édesburgonya
1 tojás
2 evõkanál aprított petrezselyem
só
frissen õrölt fehérbors
õrölt szerecsendió
a panírhoz:
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A fûszereket, a fokhagymával, a gyömbérrel és a babérlevéllel együtt az olajhoz adjuk, majd turmixoljuk és bepácoljuk a combokat. Fóliával letakarva egy éjszakára a hûtõbe helyezzük, de minimum 2-3 óráig pihentetjük. Tepsibe tesszük, aprított vöröshagymával, megszórjuk, majd mellé tesszük a csicseriborsót és a konzerv paradicsomot. Kevés vizet aláöntünk, végül fóliával letakarva, elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük 1 óra hosszára. Ezután kivesszük, a fóliát eltávolítjuk és további fél órára visszatoljuk.
A kölest háromszoros mennyiségû vízben puhára, kicsit ragacsosabbra fõzzük. Az édesburgonyát (amit megsüthetünk a hús mellett a sütõben fóliába csomagolva) összetörjük és a kész kihûlt köleshez adjuk. Belekeverünk egy tojást, majd fûszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és friss petrezselyemmel. Pogácsákat formázunk, zsemlemorzsába megforgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük.
A megsült csirkecombokra kanalazunk a paradicsomos csicseriborsóból és köles fasírttal tálaljuk.