Marokkói csibeburger
sponsored links
Az az igazság, hogy a két kisebbik nélkül túl csendes a ház, szinte unalmas, hiányoznak:) Na de azért enni kell ilyenkor is valamit, azt meg már tudjátok, hogy én bátran kipróbálok bármilyen új receptet, volt is már egy marokkói vöröslencse leves és egy hasonló afrikai húsgombóc itt a blogon, mindegyik nagyon finom. Ez Jamie receptje alapján készült, csak az eredeti bárányból készült, a enyém pedig csirkébõl. A tévében láttam az egyik fõzõs mûsorát és abban készítette ezt, egy kerti grillpartira, azonnal leírtam a hozzávalókat. Nem szoktam tévét nézni, de mikor valaki nézi, akkor rohannak hozzám, anya gyere, a Jamie fõz:) Nagyon fûszeres, isteni finom, a citromos mentás joghurt nagyon jól ellensúlyozza a húspogácsák fûszerességét. Nem sütöttem most hozzá zsömlét, hanem salátával tálaltam. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti az új ízeket, szabadtûzön, grillen elkészítve pedig még finomabb.
Hozzáavalók:
60 dkg darált csirkehús
A hús bedörzsöléséhez:
1 tk. tengeri só
1 tk. õrölt bors
1/2 tk köménymag (nálam örölt és egész keveréke) ...