Marokkói báránysült kuszkuszon

2011-11-03

sponsored links


Na jó, nem akarok hazudni, ez nem bárány, hanem sertés comb, de nem is a hús volt a lényeg, hanem a kuszkusz. Bárány nemigen fordult meg eddig sem a konyhámban, mostanában meg aztán különösen nem. Szülinapomra viszont nagyon izgalmas ajándékokat kaptam a barátaimtól: kuszkuszt, vörös lencsét, bulgurt, bio kölest, finom olívaolajat, és volt akitõl egy isteni vacsorát.

Ezt a receptet megint A koleszterinszint csökkenthetõ c. szakácskönyvbõl néztem ki, és kifejezetten a kuszkusz miatt esett rá a választásom. Az eredeti receptben sült spárgával tálalják, de azt írták, bármilyen sült zöldséggel helyettesíthetõ, így én az itthon található póréhagymából csináltam sült pórét hozzá.

Hozzávalók négy személyre, báránnyal:

- 4 szelet nagyméretû bárányhús kicsontozva (sovány lapocka)
- 258 g nyers kuszkusz
- 1 citrom leve
- 4 zöldhagyma apróra vágva ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/11/marok...

sponsored links

Keres?s