Marlenka

2018-04-08

sponsored links

Nagyon finooooommmmmm......

Hozzávalók

300g porcukor, 400g sima liszt, 1 kk szódabikarbóna, 3 ek méz, 1 hera/vaj/, 3 tojás, tej szükség szerint

Krém:

1,5 hera, 600g Salko

Pára felett felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, a tojást,a szódabikarbonát, a porcukrot és a lisztet jól elkeverjük. Levesszük a tûzrõl és ha nagyon sûrû volna akkor keverünk hozzá egy kis tejet. A tésztát sütõpapírral kibélelt tepsibe 3 felé osztjuk 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Amíg sülnek a lapok a krémet is elkészítjük. A vajat  a Salkóval jól kikeverjük és amíg hülnek a lapok betesszük a hûtõbe. A kihûlt lapok szélét egyenesre vágjuk amit levágunk félre tesszük. A krémmel megkenjük a lapokat úgy osztjuk hogy maradjon a tetejére és az oldalára is. A levágott széleket késes mixerben rakjuk és prézlisre daráljuk, ezzel szórjuk meg a süti tetejét és az oldalát .

                            

                                               Jó étvágyat


Folytats a blogon ... ajakonyhaja.blogspot.com/2018/04/marl...

sponsored links

Keres?s