Marlenka.
sponsored links
Ezen a héten krémes süteményeket szeretnék ajánlani a karácsonyi asztalra. Marlenka receptet már kettõt is elmentettem régebben, de ezt a receptet most egy kedves ismerõsömtõl kaptam. Annyira dicsérte, hogy alig vártam hogy elkészüljön és letesztelhessem. Valóban nagyon finom puha lett a tésztája, a karamellás-diós krém pedig ezt még csakis fokozta. Az ismerõsöm a karamellt sûrített dobozos tejbõl készítette, melyet én nem tudtam beszerezni. Így aztán a régi jól bevált tej és cukor keverékébõl, szép lassan fõzött karamellkrémet készítettem el, majd az került bele a sütemény krémjébe. Szerintem ezzel a karamellel is lett olyan finom mintha doboz sûrített tejbõl készült volna. Másik nagy elõnye pedig, hogy szerintem olcsóbb is, na meg legalább tudjuk hogy mibõl is készült. A lapokat akár elõbb is megsüthetjük, majd az összeállításig hûvös helyen tároljuk. Lehet van aki kicsit óckodik a mézes lapok sütésétõl, de ez a sütemény olyan finom, hogy megéri a kissé macerásnak tûnõ elkészítést.
Tészta hozzávalói 20 x 30 cm-es tepsihez:
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 ek méz
10 dkg margarin ...