Marinált sajt(ok)
sponsored links
A legutóbbi prágai kirándulásunk alkalmával ettem ilyen marinált sajtot. Ott úton-útfélen találkoztam vele, amik közül több változatot is megkóstoltam. Akkor elhatároztam, hogy én is fogok ilyet készíteni, mert nagyon elnyerte a tetszésemet.
Amikor lehetõséget kaptam, hogy a Tokaji Borecet manufaktúra által küldött borecet válogatásból készítsek el legalább egy jó receptet egy játék keretén belül, nem is volt kérdés, hogy ezzel a szuper recepttel jelentkezem.
A recept tetszés szerint elkészíthetõ különbözõ sajtokból. Jelen esetben camambert- és mozzarella sajtok fürödtek meg a marinádban.
Hozzávalók:
1 kerek, érett camambert sajt
mini mozzarella golyócskák
kakukkfüves tokaji borecet
szárított kakukkfû
frissen õrölt színes bors
1 teáskanál só
3 teáskanál cukor
olíva olaj
1 kisebb fej vöröshagyma
ecetes, enyhén csípõs savanyú paprika
A hagymát karikákra szelem, majd egy üvegben megágyazok vele a sajtok alá egy pár paprika kíséretében. Erre helyezem a camambert sajtot, amire újra hagyma karikákat teszek, majd a...