Marinált retek

2017-06-20

sponsored links

Ez az édes-savanyú retek pikk-pakk kész van, és napokig, hetekig eláll egy üvegben a hûtõben. Számomra az édeskés íz kissé fura volt úgy magában, de szendvicsre feltétként isteni!

Hozzávalók:
- 2 csokor hónaposretek
- 1 csésze víz
- 2-3 ek. méz
- fél csésze fehér balzsamecet
- 1 tk. só
- csilipaprika karikák
- fokhagymagerezdek



Elkészítés:
A retket megmossuk és hajszálvékony karikákra szeljük.
A többi hozzávalót egy lábasban összemelegjtjük, és addig forraljuk, amíg a só elolvad. Ezt a levet az üvegekbe rakott retekkarikákra öntjük, majd a tetejükre rakunk pár csiliszeletet és fokhagymagerezdet. Azonnal fogyasztató, de legalább 1-2 nap állás után (hûtõben!) még finomabb. És persze hetekig is eláll így.

Folytats a blogon ... cinnamonandpaint.blogspot.com/2017/06...

sponsored links

Keres?s