Marinált pontyfilé, hamvazószerdára...
sponsored links
Ma van hamvazószerda, kezdõdik a húsvétig tartó böjt! Ezért természetesen halas, elsõsorban hideg elõételnek illõ fogás kerül most terítékre. A marinált hal ötlete persze nem újkeletû, itt azonban a cukkinivel, kevés kápia paprikával, a hagymával, és azzal, hogy az ecetbe némi kis lime is vegyült, együtt verhetetlen ízkombinációt alkottak. A hal pedig húsos volt és rágható, semmi szálka, csak élvezet...
Szükséges hozzá, mondjuk két fõre: négy közepes nagyságú és vastagságú, friss pontyfilé, egy nagyobb fej vöröshagyma, ugyancsak egy közepes cukkini, három evõkanál fehér balzsamecet, egy egész zöldcitrom leve, só, porcukor, bors, és persze kevés víz a hígításhoz.
A halfiléket, ha kell, egyforma darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kis idõre félretesszük. A vöröshagymát vékonyan félfõre vágjuk, a cukkinit pedig apró hasábokra. Ugyancsak lehet finoman megsózni, majd pihentetjük õket, amíg vizet nem forralunk. Ha felforrt a víz, leforrázzuk a zöldségeket. A pontyfiléket szokásos módon (liszt-tojás-zsemlyemorzsa) bebundázzuk, majd ...