Marinált paprika és édeskömény-chutney
sponsored links
Két nagyon finom, könnyû és egészséges dologgal készültem mára, ráadásul a kettõt egyszerre el tudjátok készíteni nem egészen egy óra alatt. Késõbb pedig sok-sok napon keresztül elállnak a hûtõben, sõt közben egyre finomabbá érlelõdnek össze. Lássuk az elsõt!
Trikolor marinált paprika
Szerintem a jó forró sütõben, esetleg parázson történõ sütés az egyik legjobb dolog, ami egy paprikával történhet, hogy aztán pl. ajvár vagy marinált paprika formájában váljon hosszan eltartható ízbombává. A sütés olyan csodás aromákat varázsol elõ a paprikából, amire nyers állapotában nem is számítanánk, ezért mindenkit bíztatok arra, hogy minél gyakrabban készítse el így ennek a zöldségnek bármelyik fajtáját. A marinált paprika készítése rém egyszerû dolog, a következõk kellenek hozzá:
- 1 piros, 1 zöld és 1 sárga kaliforniai paprika (vagy bármilyen más, húsos paprika, ami szimpatikus)
- 2 fej fokhagyma, gerezdekre szedve, héjukat rajta hagyva
- Fél citrom
- Olíva vagy napraforgó olaj
- Jó minõségû bor-, vagy gyümölcsecet
A fokhagymákat gerezdjeire szedjük és héjastul belepakoljuk egy alufóliából gyûrt fészekbe, meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével, majd becsomagoljuk. A paprikákat megmossuk, megtöröljük, rádobáljuk egy tepsire és a fokhagymákkal együtt jó forró sütõben (220-230 fok) sütni kezdjük. Nem kell beparázni, ha barna, vagy netán fekete foltok jelennek meg a ...